Vier verdachten aangehouden in hennepkwekerij

vrijdag 17 februari 2017

Nootdorp - Na een melding van verdachte omstandigheden ontdekten politieagenten donderdag 16 februari een hennepkwekerij in een loods aan de Koperslager. Vier personen werden aangehouden.

Rond 11.30 uur kreeg de politie een melding van verdachte omstandigheden bij een loods en dat de melder een henneplucht rook. Politieagenten die bij de loods kwamen, roken daar ook een sterke henneplucht en namen een kijkje in de loods. Daar zagen ze dat de ruimte in de loods was ingericht als hennepkwekerij. Vermoedelijk was er net geoogst, want de agenten vonden vuilniszakken met restafval van planten. De stroomvoorziening bleek illegaal te zijn aangelegd. Drie mannen van 25, 27 en 28 uit Gouda bevonden zich in het pand en zijn direct aangehouden. Een 63-jarige man uit Gouda meldde zich tijdens het ontruimen van de kwekerij bij de loods. Ook hij is aangehouden. De in beslag genomen goederen zijn vernietigd en de recherche onderzoekt de rol van de verdachten met betrekking tot de hennepkwekerij.

Hennepkwekerijen

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Voorschoten | 112 alarmeringen Voorschoten | Goedkoop Tanken in Voorschoten | Supermarkten in Voorschoten | Weerbericht Voorschoten